Omlós vajas pogácsa
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál rum (nem kötelező)
tetejére
- 2 tojás sárgája
Elkészítés
A tésztát este készítjük, hogy legyen ideje pihenni reggelig. Az élesztőt a tejfölben feloldjuk. A liszttel elmorzsoljuk a margarint, sózzuk. Közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt az élesztővel, cukrot meg a rumot. Összedolgozzuk, majd a lisztet is beletesszük. Alufóliába csomagoljuk, tegyük éjszakára a hűtőbe tesszük. Átgyúrjuk a tésztát, szaggatjuk, tojással megkenjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.